Suomen Kiinteistökalvotus on osa SKK Group:ia.

3M aurinkosuojakalvo ikkunaan

Auringonsuojakalvo on nopea ja kustannustehokas tapa suojata kiinteistön sisätiloja auringolta, tehdä työympäristöstä viihtyisämpi, sekä säästää niin lämmitys- kuin viilennyskustannuksissa.

Suomen Kiinteistökalvotus asentaa aurinkosuojakalvot ikkunaan niin kotiin kuin muihin kiinteistöihin Helsingissä sekä koko Suomessa. Kalvotuksen hinta riippuu aurinkokalvomallista ja määrästä. Pitkän kokemuksemme ansiosta pystymme nopeasti selvittämään, mikä on teidän käyttöönne sopivin aurinkosuojakalvo, ja antamaan projektille hinta-arvion. Ota yhteyttä jo tänään!

Huomaamaton auringonsuojakalvo

Suomen laajin aurinkokalvovalikoima – ja paras palvelu

Me olemme Suomen johtava 3M-ikkunakalvojen asennusliike, mutta asennamme myös muiden korkealaatuisten kalvovalmistajien kalvot samalla asiantuntemuksella ja palveluasenteella.

 • Tarjolla yli 30 erilaista auringonsuojakalvomallia – Suomen laajin valikoima
 • Kirkas, heijastava, puoliheijastava tai sävytetty – valitse sopivin heijaste ja vivahde
 • Meiltä hoituu kaikki – ja työn jälki sekä materiaalit ovat aina viimeisen päälle
 • Yli 25 vuoden aikana olemme palvelleet lukemattomia tyytyväisiä asiakkaita

Auringonsuojakalvojen hyödyt

Auringonsuoja-kalvojen hyödyt

Suojaamalla kiinteistön ikkunat UV-säteilyä torjuvilla ja lämpöä heijastavilla kalvoilla voit saavuttaa lukuisia hyötyjä kiinteistöllesi sekä siellä työskenteleville ihmisille. Ikkunan suojakalvo on lisäksi huomattavasti edullisempi tapa toteuttaa energiasaneeraus, kuin uusia ikkunat kokonaan. Tutustutaan tarkemmin aurinkokalvojen hyötyihin!

Kukaan ei voi olla enää pohtimatta kiinteistöjen ja kotien energia-, sähkö- ja lämmityskustannuksia, jotka ovat viime vuosina nousseet huomattavasti. Lämmitys, ilmastointi, kaihtimet ja valaistus ovat iso osa rakennuksen kokonaiskäyttökustannuksia, joihin aurinkokalvoilla voidaan tehokkaasti vaikuttaa.

 • Auringon säteily voi nostaa rakennuksen lämpökuormaa kesäaikaan jopa 60 %. Tämä vaikuttaa luonnollisesti asuin- ja työtilojen lämpötilaan, jota on tällöin hallittava monin eri keinoin.
 • 3M:n lämpöä heijastavat kalvot ikkunoissa voivat vähentää auringon lämpökuormaa jopa 81 %.
 • Näin ne vähentävät riippuvuutta ilmastoinnista, lämmityksestä, kaihtimista ja valaistuksesta, ja auttavat hallitsemaan rakennuksen lämpötilaa entistä tehokkaammin.

Ihanteellisessa työympäristössä ei ole liian kylmä eikä kuuma, ja valonlähde on mieluiten luonnonvalo. Kesäaikaan luonnonvaloa kyllä riittää – joskus liiaksikin asti, ja samaan aikaan toimiston lämpötila kohoaa auringon lämpötilan kanssa. Tutkimusten mukaan, sisälämpötilan ylittäessä 23°C on työtehon havaittu laskevan jopa 5% per aste.

 • 3M: n lämpöä heijastavat kalvot vähentävät auringon lämpösäteilyä sisätiloissa ja auttavat luomaan miellyttävät työskentelyolosuhteet.
 • Auringonsuojakalvot kotiin luovat miellyttävän asuinympäristön, eikä suurista ikkunoista porottava aurinko tee sisätiloista kestämättömiä oleskella.
 • 3M auringonsuojakalvojen avulla luot ihanteellisen ja miellyttävän ympäristön niin kotiin kuin muihin kiinteistöihin.

Auringon ultraviolettivalo on suurelta osin syynä värien haalistumiseen ja monien huonekalujen materiaalien kunnon heikkenemiseen.

 • Vaikka mikään ei pysäytä haalistumista kokonaan, 3M auringonsuojakalvot vähentävät vahingoittavia säteitä jopa 99,9 %, mikä hidastaa prosessia merkittävästi.
 • Siksi UV-kalvot ovat myös erittäin hyödyllisiä myymälöiden näyteikkunoissa, gallerioissa ja huonekaluliikkeissä, missä ne suojaavat tuotteiden värejä auringon haalistavalta säteilyltä.
 • Samalla kalvot tekevät tiloista miellyttävämmät oleskella ja tutustua näytteillä oleviin asioihin.

Valoisassa tilassa tietokonetyö tai näytön katseleminen on hankalaa, työlästä ja väsyttävää silmille.

 • 3M auringonsuojakalvot vähentävät tehokkaasti silmien rasittumista ehkäisemällä häikäisyä sisätiloissa.
 • Useimmissa 3M-kalvoissa vältetään täysin metallien käyttöä, joten kalvo on lähes näkymätön, ja siinä on vähemmän sisäisiä ja ulkoisia heijastuksia verrattuna kalvottomiin ikkunoihin.
 • Auringosuojakalvot suojaavat siis häikäisyltä, mutta eivät vaikuta rakennuksen ulkonäköön tai näkymiin sisältä käsin.

3M-kalvojen hyödyt toimitiloissa

3M-kalvot hyödyttävät niin toimitilan vuokralaista kuin vuokranantajaa, sillä auringonsuojakalvoilla on myönteisiä vaikutuksia tuottavuuteen, viihtyvyyteen, jäähdytyskustannuksiin ja ilmastonmuutoksen torjuntaan – kaikki tärkeitä asioita vastuullisille yrityksille sekä heidän työntekijöilleen.

Ikkunoista sisään paahtava aurinko lämmittää huonetiloja nopeasti. On tutkittu, että 24 asteen jälkeen jokainen asteenkin lämpötilan nousu alentaa työtehoa merkittävästi. Niinpä ihmisistään huolta pitävä työantaja valitsee toimitilat, joissa on tuottavaan työhön sopiva lämpötila ympäri vuoden.

Nykyaikaisissa toimistoissa ja muissa toimitiloissa on jäähdyttävä ilmastointi. Mihin näissä sitten kalvoja tarvitaan? Tasaisemman sisälämpötilan ja energiansäästön vuoksi.

 • Pelkästään ilmastointia säätämällä on haasteellista saada lämpötila miellyttäväksi eri puolilla toimistoa, minne aurinko paistaa eri kulmista.
 • Jonkin ikkunan luona on kuuma vaikka jäähdytys puhaltaa täysillä, ja toisessa kohtaa palellaan.
 • Ilmastointia tehostamalla saadaan helposti aikaan vetoisuutta viileyden ohella, mikä ei kasvata työskentelymukavuutta, päinvastoin.
 • 3M auringonsuojakalvojen avulla voidaan välttää tehostetun ilmastoinnin haitat.
  Hankkimalla aurinkokalvot ikkunaan vähennetään turhaa tilojen kuumenemista ja tasataan sisälämpötilaa. Näin paranee viihtyvyys ja säästyy paljon energiaa.

Mitä enemmän auringon lämpösäteilyä voidaan heijastaa ikkunoiden avulla ulos, sitä vähemmän tarvitaan jäähdytystehoa. Koneellisen jäähdytyksen vähentäminen on palvelus ympäristöllemme, mutta tuntuu tietysti myös kiinteistön tai kodin pienempinä jäähdytyskustannuksina.


Pienemmät jäähdytyskustannukset
Jäähdytys kuluttaa paljon energiaa, joka maksaa koko ajan enemmän. Yleensä kustannukset maksaa toimitilan omistaja, mutta ne heijastuvat luonnollisesti toimitilan vuokran suuruuteen. Siksi on sekä toimitilan vuokranantajan että vuokralaisen etu pitää jäähdytyskustannukset matalina.


Ennen kuin hankit tehokkaamman jäähdytysjärjestelmän, hanki kalvot ikkunaan
Erityisen kalliiksi jäähdytys tulee jos olemassa oleva järjestelmä jouduttaisi korvaamaan tehokkaammalla. Ennen kuin laitteistoja aletaan suunnittelemaan uusiksi, on syytä tutkia, mitä on tehtävissä aurinkosuojausta tehostamalla.


Myönteiset ympäristövaikutukset
Toimitilojen jäähdyttäminen ei ole ilmaista myöskään ympäristövaikutuksiltaan. Jäähdytys vaatii paljon energiaa – ja olemassa on resurssiviisaampia tapoja toimia. Sen sijaan, että lisättäisiin kylmää ilmaa kuuman joukkoon, on parempi vaihtoehto pitää kuuma ulkona, ja näin pienentää jäähdyttämisen tarvetta.

Juuri näihin haasteisiin 3M auringonsuojakalvot tuovat kustannustehokkaan täsmäratkaisun. Ne pitävät auringon lämmön ulkona ja toimiston viileämpänä, jäähdytysenergian kulutusta lisäämättä.

Kysy aurinkokalvoista toimitiloihin!

Tutustu 3M-auringonsuoja-
kalvosarjoihin

Prestige on 3M-aurinkokalvosarja, joka on kehitetty erityisen hienoksi ja huomaamattomaksi. Sen käyttökohteita ovatkin kohteet, joissa esteettisyys on korostetun tärkeää, kuten erilaiset kulttuurikohteet. Samalla sen matala heijastus minimoi ikkunoiden heijastukset sisätiloissa, mikä on erityisen tärkeää esimerkiksi esiintymistiloissa ja museoissa.

Lue lisää 3m Prestige -kalvoista!

Kustannustehokkaat, lämpösäteilyä heijastavat kalvot ikkunaan

Jos etsinnässä ovat tehokkaat mutta edulliset aurinkosuojakalvot ikkunaan, Traditional Solar -sarja voi olla teille paras ratkaisu. 3M:n Traditional Solar -sarjan neutraalit, sävytetyt ja heijastusta vähentävät aurinkokalvot tarjoavat erinomaista lämpösäteilyn torjuntatehoa. Näin saat myös nopeasti investointisi takaisin pienentyneiden viilennyskustannusten muodossa.

Ensimmäiset 3M Silver -aurinkosuojakalvot luotiin aivan ikkunakalvoteollisuuden alkuaikoina. Aina siitä lähtien 3M on kehittänyt eteenpäin ja laajentanut Traditional Solar -tuotesarjaa ja auttanut asiakkaita ympäri maailmaa ratkaisemaan uv-säteilyn ja lämpösäteilyn sekä häikäisyn torjuntaan liittyviä haasteita.

3M Traditional Solar -auringonsuojakalvojen etuja

 • Kalvo on tehokkaasti lämpöä heijastava, eli torjuu lämpösäteilyä, mikä lisää viihtyvyyttä ja tuo energiansäästöjä kiinteistöön.
 • Tilat pysyvät viileämpinä, koska kalvo vähentää kesällä lämpösäteilyn määrää.
 • Kalvo vähentää tekstiilien haalistumista ja auttaa suojaamaan huonekaluja.
 • Kattava 3M:n valmistustakuu.
 • Kalvo vähentää häikäisyä ja silmien väsymistä.
 • Kalvo parantaa turvallisuutta estämällä lasinsiruja lentämästä ilmassa, mikäli ikkuna rikkoutuisi.

 

Luonnolliset näkymät hallitun heijastuksen ansiosta

Night Vision -tuotesarjaan kuuluvat keskitason aurinkosuojakalvot auttavat torjumaan auringon haitallisia UV-säteitä ja hallitsemaan lämpösäteilyä sekä häikäisyä. Päivällä tilat kylpevät luonnollisessa valossa, ja vähäisen heijastamisen ansiosta yöllä ulos näkyy hyvin.

3M Night Vision -sarjan kalvoissa on myös tummennuskalvo-ominaisuus: auringonsuojakalvojen keskitummat ja tummat versiot tarjoavat näkösuojaa, jolloin ohikulkijat eivät näe rakennukseen päiväsaikaan.

3M Night Vision -auringonsuojakalvojen edut

 • Kalvo torjuu huomattavasti lämpösäteilyä, mikä tarjoaa energiansäästöä ja entistä parempaa asumis- ja työskentelymukavuutta.
 • Lämmin luonnollinen sävy saa tilat näyttämään kauniilta ja kodikkailta.
 • Kalvo pidentää merkittävästi huonekalujen elinkaarta torjumalla UV-säteitä, jotka ovat haalistumisen tärkein tekijä.
 • Vähäiset heijastukset sisällä ja ulkona, etenkin yöaikaan.
 • Uusi 3M-nanoteknologia parantaa värien pysyvyyttä.
 • Kalvo vähentää häikäisyä ja silmien väsymistä.
 • Kalvo parantaa turvallisuutta estämällä lasinsiruja lentämästä ilmassa.
 • Pinnoite suojaa lasia tehokkaasti naarmuuntumiselta.
 • 3M tummennuskalvo tuo yksityisyyttä sisätiloihin, toimien päiväsaikaan näkösuojakalvon tavoin.

 

Luotettava kumppani kaikissa ikkunakalvotustarpeissasi

Luotettava kumppani kaikissa ikkuna-kalvotustarpeissasi

Muista, että valikoimastamme löydät myös viihtyvyyttä ja kustannussäästöjä tuovat energiakalvot, kiinteistöä murroilta ja onnettomuuksilta suojaavat turvakalvot sekä sisätilojen ilmettä kustannustehokkaasti ja tyylikkäästi muuttavat somistuskalvot.

Varataanko keskustelu kiinteistönne kokonaisvaltaisille ikkunakalvotustarpeille?

Ota yhteyttä asiantuntijaan!

Referenssi Kauppakeskus Mylly