Suomen Kiinteistökalvotus on osa SKK Group:ia.

Referenssi: Paulig

Case Paulig

​3M AURINGONSUOJAKALVOLLA TYÖVIIHTYVYYTTÄ JA ENERGIANSÄÄSTÖÄ

Pauligin Vuosaaressa sijaitsevan toimitalon ikkunoihin asennettiin 3M Prestige -auringonsuojakalvot. Ne lisäävät työviihtyvyyttä ja vähentävät energiankulutusta.
Huomaamaton kalvo päästää auringonvalon sisään, mutta torjuu lämpösäteilyä. Aurinkosuojakalvot ovat osoittaneet toimivuutensa alkukesän helteillä.
Paulig Oy:n toimitalon etelän ja lännen suuntaisissa julkisivuissa on paljon ikkunoita ja lasipintaa, yhteensä noin 800 neliömetriä. Yhtiön kiinteistöpäällikkö Jukka Järvinen kertoo, että vuonna 2009 valmistuneen talon ikkunoissa oli aikaisemmin metallisoidut auringonsuojakalvot, mutta ne olivat tulleet elinkaarensa päähän.

– Auringonsuojakalvojen tilalle mietimme muitakin vaihtoehtoja, kuten ulkopuolelle asennettavia kaihtimia. Nämä eivät kuitenkaan olleet meidän mieleemme. Kaihtimet olisivat muuttaneet huomattavasti talon ulkonäköä ja ikkunoiden huolto olisi vaikeutunut.
– Näin ollen päädyimme 3M Prestige -auringonsuojakalvoihin, jotka eivät muuta talon ilmettä tai hankaloita esimerkiksi ikkunoiden pesemistä. Kaihtimiin verrattuna ne ovat myös täysin äänettömät.

Uudet auringonsuojakalvot joutuivat hetimiten kunnon testiin, kun toukokuussa ja kesäkuun alussa saatiin nauttia pitkään auringonpaisteesta. Työtekijöiltä saatu palaute on Jukka Järvisen mukaan ollut positiivista.

– Auringonsuojakalvot toimivat. Osa on tuumannut, että nyt melkein paleltaa, Järvinen hymyilee.

Ilmastovaikutuksia pienemmäksi
Työviihtyvyyden lisäksi Jukka Järvinen pitää tärkeänä energiansäästöä.
– Auringonsuojakalvojen ansiosta ilmastoinnissa ja jäähdytyksestä syntyvät kustannukset pysyvät kurissa. Energiatehokkuus on tärkeä asia ilmastovaikutusten vähentämiseksi, mihin yhtiö on sitoutunut, Järvinen toteaa.

3M Prestige -auringonsuojakalvojen etuna hän pitää myös niiden metallittomuutta, joten kalvoilla ei ole vaikutusta esimerkiksi matkapuhelinten kuuluvuuteen.

Auringonsuojakalvot ikkunoiden ulkopuolella
Auringonsuojakalvojen asentaja Petteri Mäkelä Suomen Kiinteistökalvotuksesta kuvailee Pauligin toimitiloja asennuksen kannalta mielenkiintoiseksi kohteeksi, jo pelkästään suuren neliömäärän vuoksi.
– Kalvot kiinnitettiin ikkunoiden ulkopuolelle nostimesta käsin. Isoimpiin ikkunoihin kalvoja asennettiin useampi kappale.

Kalvot kestävät aurinkoa ja tuulta
Pauligin rakennus sijaitsee lähellä merenrantaa, jossa tuuliolosuhteet voivat olla haastavat.
– Kovalla tuulella kalvojen asentaminen ei onnistu. Näin ollen asennustyö ajoitettiin joinakin päivinä iltaan tai varhaiseen aamuun, Mäkelä kertoo.

Auringonsuojakalvoja asennettaessa keskilämpötilan pitää olla vähintään viisi astetta. Paras aika asennustyölle onkin toukokuusta syyskuulle.
3M Prestige -ulkoasennuskalvoilla on kymmenen vuoden ja sisäpuolisilla kalvoilla viidentoista vuoden takuu.

Korkea lämmöntorjunta
Auringon säteily voi nostaa rakennuksen lämpökuormaa kesäaikaan jopa 60 prosenttia. Tämän torjumiseksi löytyy ratkaisu 3M auringonsuojakalvoista. Niiden käyttö voi vähentää auringon lämpökuormaa jopa 77 prosenttia.

3M auringonsuojakalvot auttavat luomaan ihanteellisen ja miellyttävän työympäristön, joka ei ole liian kuuma tai liian kylmä – ja tarjolla on luonnonvaloa. 
3M Prestigellä ehkäistään myös häikäisyä. Prestige-kalvolla on jopa alempi heijastus kuin lasilla ja korkeimmillaankin vain prosentin enemmän kuin tavallisella lasilla. Kalvo ei heijasta myöskään sisätiloissa olevia valoja ja siten vaikeuta ulosnäkyvyyttä pimeään aikaan.

Jaa kirjoitus