Suomen Kiinteistökalvotus on osa SKK Group:ia.

Referenssi: Bolero

Case Bolero Business Park

Kuva: Joona Raevuori

Bolero Business Parkin toimitiloihin ekologista ja edullista viileyttä 3M auringonsuojakalvoilla
Suomen Kiinteistökalvotus suunnitteli ja asensi Bolero Business Park toimitiloihin 3M auringonsuojakalvot.
​3M auringonsuojakalvot armahtavat ihmisiä liialta kuumuudelta ja kalusteita haalistavalta UV-säteilyltä. Suurten ikkunapintojen kalvottaminen on myös ekologista, koska se vähentää merkittävästi rakennuksen jäähdytyskuluja ja hiilidioksidipäästöjä. Näihin tarpeisiin myös Bolero Business Park tilasi SKK Groupiin kuuluvalta Suomen Kiinteistökalvotukselta 3M Prestige auringonsuojakalvot asennuksineen.

Faktatietoa päätöksen tueksi
Ennen hankintapäätöstä selvitettiin 3M auringosuojakalvoista saatava hyöty. Energiakalvot Suomen suorittamista G-arvomittauksista saatiin faktatietoa auringonsuojakalvojen vaikutuksista liian lämmön torjunnassa. Mittausten osoittaman hyödyn perusteella hankintapäätös oli helppo tehdä.
3M auringonsuojakalvot ovat nopea, pitkäkestoinen ja tuottava ratkaisu toimitilojen energiansäästöön ja viihtyvyyden parantamiseen.

Pienemmät energiakustannukset ja ilmastovaikutukset
Suomen Kiinteistökalvotuksen toimitusjohtaja Petteri Mäkelän ja Energiakalvot Suomen kalvoasiantuntija Hannu Heikkilän mukaan auringonsuojakalvoilla voidaan säästää merkittävästi energiaa ja vähentää kiinteistön ilmastopäästöjä.
– Auringon säteily nostaa rakennuksen lämpökuormaa jopa 60 prosenttia. Jos kiinteistö jäähdytetään koneellisesti, energiaa kuluu jopa 3–4 kertaa lämmitystä enemmän, Mäkelä kertoo.
Auringonsuojakalvoilla kiinteistöön saadaan miellyttävä sisälämpötila, joka mahdollistaa tehokkaan työskentelyn. Kalvot blokkaavat 99,9-prosenttisesti UV-säteilyn ja valtaosan infrapunasäteilystä.
– Kirkas kalvo blokkaa lämmön, mutta päästää valon sisään. Tummempi kalvo ehkäisee myös häikäisyä ja näyttöjen heijastuksia sekä suojaa katseilta, Heikkilä avaa.

Laadukkaat auringonsuojakalvot parantavat toimitilojen vuokrattavuutta
Toimitiloilta ja työolosuhteilta odotetaan yhä enemmän. Huolehtimalla järkevästä aurinkosuojauksesta laadukkailla 3M auringonsuojalvoilla, pidetään vastuullisesti huolta niin henkilöstöstä, tuottavuudesta kuin ympäristöstäkin.
Ota yhteyttä, kun haluat toimitilojesi täyttävän nämä odotukset. Autamme löytämään juuri teidän tiloihin sopivat ratkaisut.

Jaa kirjoitus