Suomen Kiinteistökalvotus on osa SKK Group:ia.

Referenssi: Korpelan ja Hietalahden kesämökki

Case Korpela & Hietalahti

SUOMEN KIINTEISTÖKALVOTUS 8.2.2023

Tommi Korpela ja Kari Hietalahti perheineen ovat nauttineet muutaman kesän uudesta kesämökistään Kotkan ulkosaaristossa. Mökki sijaitsee n. 9 kilometriä mantereesta ulkomerelle.

Säätiedotuksista tuttu ”Rankki ohutta yläpilveä” on se vallitsevin sääolo Hietalahden, Korpelan ja heidän puolisoidensa yhteisellä kesämökillä.

Meidän mökki sijaitsee Rankin saaressa. Rankki on yksi Suomen aurinkoisimmista paikoista käsittääkseni. Ollaan aika ulkoreunoilla Kotkan saaristossa, sanoo Tommi Korpela.
Siellä ei oikeestaan meidän ulkopuolella ole kuin Haapasaari ja jotain luotoja. Tontilta näkyy Suursaareen, joka on jo Venäjän puolella. Ollaan siellä siis hyvin avomerellä ja maisemat on fantastiset. Ollaan ihastuttu saareen, kertoo Korpela koko porukan puolesta. 

Aurinko paistaa niin että lämpöä riittää, liikaakin sisällä.
Hietalahden, Korpelan ja puolisoiden nykyaikaisessa kesämökissä on meren puolella lattiasta kattoon olevat ikkunat koko seinän matkalla. ”Upeat näkymät, mutta kun aurinko paistaa koko päivän niin lämmintä riittää sisällä. Meillä on mm. tuulisesta sijainnista johtuen ikkunoissa kolminkertaiset panssarilasit. Ne sitoo lämpöä ihan perkeleesti,” sanoo Korpela kuvaillen paikan haasteita.

Kynttilät sulaa auringon paahteesta
Mökki lämpesi auringonpaisteella aluksi aivan järkyttävästi. Alkuun sinne suli kynttilät pöydille. Sisällä oli pahimmillaan varmaan 60 astetta lämmintä, kertoo Korpela havainnollistaen lähtötilannetta.

Massiiviset ikkunat keräsivät kuumuutta mökkiin
Mökin päädyissä on makuuhuoneet molemmille perheille ja keskellä iso keittiö sekä olohuonetila. Kaikista tiloista on upeat näkymät merelle ja vastaavasti ikkunoista paistaa aurinko isosti sisälle, mökkiä kuumentaen. Suuret ja vahvat kolminkertaiset lasit keräsivät ennen 3M auringonsuojakalvojen asennusta valtavasti lämpöenergiaa auringonpaisteella. 

Useampaa keinoa mökin viilentämiseen on jo haettu.
Vaikka kuumuuden torjumiseksi oltiin jo tehostettu mökin tuuletusta, laitettu lämpöä ulos heijastavat verhot ja lisätty viilentävä ilmalämpöpumppu, niin mökki kuumeni edelleen aivan liikaa. Samalla jäähdytys kuluttaa turhan paljon energiaa.

Kun ne massiiviset panssarilasit pääsi auringossa kuumenemaan niin kuuma tuli edelleen sisällä, kuvailee Korpela tilannetta ennen 3M auringonsuojakalvojen asennusta. Hietalahti ja Korpela kertoivat mökin kuumenemisongelmasta kalakaverilleen, Suomen Kiinteistökalvotuksen Petteri Mäkelälle. Miehet kysyivät olisiko Mäkelällä ongelmaan jotakin ratkaisua?

Petteri Mäkelä tunnisti ongelman ja tiesi tähän toimivan ratkaisun vuosien kokemuksella. Entä mietityttikö auringonsuojakalvot ratkaisuna mökin omistajia? Arveluttiko jokin auringonsuojakalvojen hankkimisessa?

Jo joitain vuosia sitten harkittiin auringonsuojakalvojen hankkimista. Se silloin mietitytti, että miten paljon kalvot tummentaa näkymää ulospäin. Nyt kun päästiin näkemään, kuinka vähän 3M auringonsuojakalvot tummentavat ikkunaa niin eihän näissä tummuus ole mikään ongelma. 3M kalvoilla ikkunan tummuminen on niin minimaalista, että sitä on jo unohtanut kalvojen olemassaolon. 
 
Meille auringonsuojakalvot asennettiin vasta loppukesästä, mutta vielä elokuullakin huomasi, että sisälämpötila pysyi paremmin hallinnassa. Eikä nämä kalvot peitä meidän upeita merimaisemia. Se on ehdottoman olennaista tällaisessa paikassa, 
iloitsee Korpela.

Ne isot ikkunat on täällä sen takia, että voidaan nauttia maisemista sisälläkin. Siksi piti löytää tällainen näkymät säilyttävä ratkaisu. Näillä 3M auringonsuojakalvoilla ei tarvitse näkymien rajoittamisesta murehtia, jatkaa Korpela

Mitä piditte Suomen Kiinteistökalvotuksen ammattilaisten työstä?
Sitä oli ilo katsoa kun ammattilaiset hoitaa homman. Nopeaa ja vaikuttavaa toimintaa. Katsottiin vierestä, miten homma hoitui. Siinähän ei kauaa nokka tuhissut kun oli kalvot ikkunoissa. Alkujaan kuvittelimme, että tuo kalvojen asennus on paljon isompi projekti. Se yllätti että, ei siihen asennukseen mennyt kauaakaan vaikka siinä kalvotusta seuratessa höpöteltiin asentajien kanssa, tuumailee Korpela kalvojen asennuksen jälkeen.

Ammattilaisilla ikkunakalvojen asennus käy nopeasti
Jos jätkät olisi saanut rauhassa tehdä työnsä, eikä oltaisi koko aikaa höpötetty ja keskeytetty siinä sivussa, niin olisi mennyt vielä nopeammin. Koko homma hoitui nopeasti, muutamassa tunnissa tarinoineen. Oli kyllä tehokasta ja ammattimaista toimintaa, kiittelee Korpela.

Älä häslää aurinkosuojauksen kanssa – ota ammattilainen avuksi
Katso sivulla oleva video Hietalahden ja Korpelan häsläämisestä ennen Suomen Kiinteistökalvotuksen ikkunakalvo-ammattilaisten paikalle tuloa. Ja siitä, miten aurinkosuojaus saatiin oikeasti hoidettua kuntoon Suomen Kiinteistökalvotuksen toimesta.

Videolla me esitetään se kalvojen kanssa häslääminen tietty hiukan överinä. Mutta ei se kaukana totuudesta varmaan olisi ollut jos oltaisi oikeasti itse ruvettu niitä kalvoja sinne ikkunaan räpeltämään. Ei siitä olisi mitään tullut. Kyllä noiden ikkunakalvojen asennukseen kannattaa Suomen Kiinteistökalvotuksen ammattilaiset ottaa, suosittelee Korpela vahvasti. 

Videolla näet, miten ystävysten mökille ajateltiin ensin asentaa jotkin ikkunakalvot omatoimisesti, mutta hetken häsläämisen jälkeen he ymmärsivät, että tähän on syytä ottaa kunnon 3M kalvot ja ammattilaiset asentamaan. 

3M auringonsuojakalvot ovat varma valinta
Markkinoilla on hyvin monenlaisia ikkunakalvoja. Auringonsuojakalvojen ominaisuuksissa ja laadussa on suuria eroja. 3M Prestige auringonsuojakalvot ovat metallittomia ja siksi ne eivät rajoita esim. mobiililaitteiden toimintaa. Metallittomina ne eivät myöskään tuota ruostejälkiä ikkunanpuitteisiin. Nämä ja monet muut 3M kalvojen ominaisuudet erottavat ne muista markkinoilla tarjottavista kalvoista olennaisella tavalla. Valitse 3M ikkunakalvot ja valtuutettu 3M asennusliike niin teet vuosiksi varman valinnan.

Valtuutetun 3M asennusliikkeen asentamiin kalvoihin vuosien takuu
Auringonsuojakalvojen valintaan ja asennukseen kannattaa käyttää ammattilaista. SKK Groupiin kuuluva Suomen Kiinteistökalvotus on asentanut 3M ikkunakalvoja jo vuosia niin suuriin kuin pienempiinkin kohteisiin. 3M on valmistanut auringonsuojakalvoja jo vuosikymmeniä ja voi vakavaraisena valmistajana luvata kalvoilleen jopa 10 vuoden takuun. Takuu luonnollisesti edellyttää kalvojen asennusta valtuutetun 3M asennusliikkeen toimesta. Kysy auringonsuojakalvojen asennukseen Kiinteistökalvotuksen ammattilaisia.

Jaa kirjoitus