Suomen Kiinteistökalvotus on osa SKK Group:ia.

Referenssi: Sokos Hotel Kupittaa

Case Sokos Hotel Kupittaa

Sokos Hotel Kupittaan energiatehokas viilennys
Sokos Hotel Kupittaalla oli tarve madaltaa huoneiden lämpötilaa auringonpaisteella.

Auringonpaiste kuumensi sisätiloja
– Auringonpaisteessa ikkunoiden läpi hohkasi liikaa lämpöä huoneisiin, kuvailee Sokos Hotel Kupittaan hotellipäällikkö Heidi Sukari lähtötilannetta. Uuden vuonna 2020 käyttöönotetun hotellin nykyaikaisista ikkunoista huolimatta huoneet lämpenivät auringonpaisteella liikaa.

 

Jäähdytystehon lisääminen ei ollut ratkaisu
Jäähdytystehon nostaminen ei ollut riittävä, eikä myöskään järkevä ratkaisu energiankulutusta ajatellen.
– Todettuamme, että nimenomaan ikkunat olivat merkittävä tekijä lämpötilojen nousuun, lähdettiin hakemaan ratkaisua auringonsuojakalvoista, kertoo Turun Osuuskaupan kehitysjohtaja Anssi Tähtinen.

Huoneiden viilennys energiatehokkuus edellä
Green Key -sertifioitu Sokos Hotel Kupittaa on sitoutunut energiankäytön tehostamiseen.
Kuumenevien huoneiden viilentämiseen oli tarve löytää energiatehokas ratkaisu, jolla taataan asiakkaiden viihtyminen. Ympäristön ja energiatehokkuuden kannalta on ehdottomasti parempi ratkaisu on rajoittaa tilojen lämpenemistä, kuin yrittää jäähdyttää jo kuumentuneita tiloja kovalla teholla.

3M auringonsuojakalvot avuksi
3M auringonsuojakalvoista oli hyviä kokemuksia jo ennalta sekä kiinteistön käyttäjällä, Turun Osuuskaupalla että konsulttina toimineella Rambollilla.
– Otin esille yhtenä ratkaisuvaihtoehtona ikkunoiden kalvotuksen. Meillä tutkittiin myös ilmastointilaitteen tehostamista, parantamista ja muuttamista, mutta se on kalliimpaa lystiä kuin kalvotus, toteaa Anssi Tähtinen erilaisista vaihtoehdoista.

Laajan ja vaativan projektin toteuttajaksi valittiin kokenut SKK Group
Sokos Hotel Kupittaan aurinkosuojaus-projekti oli vuoden 2022 laajimpia ikkunakalvotuksia. 3M Prestige auringonsuojakalvoa asennettiin kohteeseen peräti 1500 neliömetriä.

– Valtuutettuna 3M ikkunakalvojen asennusliikkeenä otimme vastuun vaativan projektin toteuttamisesta, kertoo projektista vastannut Petteri Mäkelä SKK Groupilta. Laajuuden lisäksi oman haasteensa tarjosi hotellin sijainti junaradan vieressä. Toisaalta asennus piti toteuttaa hotellin toimintaa ja asiakkaita mahdollisimman vähän häiriten, taustoittaa Petteri Mäkelä projektin vaativuutta.

– SKK teki taustatyöt huolella. Kaikki meni tosi kivuttomasti ja ilman yllätyksiä, kommentoi projektin sujuvuutta puolestaan hotellipäällikkö Heidi Sukari.

Tehokkailla ja huomaamattomilla 3M Prestige auringonsuojakalvoilla saavutettiin merkittävä muutos huoneistojen lämpötilaan, viilennys oli jopa 3 lämpöastetta.

3 lämpöasteen lasku auringonpaisteella on huomattava muutos, kun ajattelee, että se ei vaatinut kalliita laiteinvestointeja ja energiankulutuksen lisäystä, kiteyttää Petteri Mäkelä.

Työ vaati junaliikenteen pysäyttämisen
Sokos Hotel Kupittaa sijaitsee juna-aseman yhteydessä. Suuri osa kalvotettavista ikkunoista suuntautuu junaradan puolelle. Tämä teetti oman haasteensa asennukselle. Turvallisuussyistä junaliikenne ja -raiteen sähköt piti katkaista ikkunakalvojen asennuksen ajaksi. Tämä oli mahdollista vain yöaikaan. Niinpä auringonsuojakalvot asennettiin vasta yöllä.

– Tässä radan yhteydessä kun ollaan niin VR:ltä pitää olla valvoja paikalla ennen kuin mitään voi hotellin radan puoleisella seinällä tehdä, taustoitti Heidi Sukari

– SKK Group suunnitteli työt niin, että radan puoleiset ikkunat saatiin kalvotettua sujuvasti yöaikaan, kertoo Heidi Sukari

– Kaikki sujui tosi mukavasti ja valmista tuli aikataulussa, tiivistää Heidi Sukari projektin etenemisen haastavassa ympäristössä.

Tuloksena viihtyisät huoneet ja vähäisempi energiankulutus
Sokos Hotel Kupittaalla 3M auringonsuojakalvoilla saavutettiin halutut tulokset. Huoneet ovat viileämmät auringonpaahteessa ja energiankulutus pysyy maltillisena.

– Kyllähän me saamme kaikki viileiksi sähköllä. Ei siitä ole kysymys, mutta mitä enemmän kulutetaan energiaa ja mitä järeämpi viilennyslaite on, sitä kalliimmaksi sen tekeminen ja käyttäminen tulee tietysti, toteaa Anssi Tähtinen.

3M Prestige auringonsuojakalvot ovat oiva ratkaisu, kun halutaan vähentää auringon lämpösäteilyn aiheuttamia ongelmia ja liikaa energiankulutusta. Tutustu kattavaan artikkeliin projektista täällä ›

Ja mikäli sinulla on kysyttävää ikkunakalvoihin, niin otathan yhteyttä. SKK Group ammattilaisten apu on yhden soiton päässä!

Jaa kirjoitus